Ludovina Rodrigues Galego

Ludovina Rodrigues Galego

Ciência e Tecnologia dos Alimentos, Integrado no MED
Ciência e Tecnologia dos Alimentos
Integrado no MED

Sobre

  • Botelho, G., Galego, L. (2019). Manual de Boas Práticas de Fabrico de Aguardente de Medronho. 3ª Ed. Quântica Editora, Agrobook, Porto. (ISBN 9789898927897)
  • Martins, A.N., Galego, L.R., Miguel M.G.C. & Antunes, M.D.C. (2014). O medronho e suas utilizações alimentares, Universidade do Algarve, Faro. (ISBN: 978-989-8472-34-2);
  • Galego L. R. & Almeida V. R. (2007). Aguardentes de frutos e licores do Algarve História, técnicas de produção e legislação, Edições Colibri, Lisboa. (ISBN 987-972-772-722-3);
Investigação Actual
  • Volatile distillates compounds quantification
  • Distillates physicochemical analysis
  • Volatile profile in different matrices by HS-SPMS-GC
  • Total phenols quantification
  • Liquors physicochemical analysis
  • Acid and phenolic compounds quantification by HPLC
Interesses de Investigação
  • Wine production and physicochemical analysis
  • Traditional Algarve foods
  • Volatile compounds
  • Distillates production and analysis
  • Phenolic compounds
  • Liquor production and analysis

Informação Pessoal

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Publicações

CategoriaPublicação
Revistas com Arbitragem Cientifica e Indexadas

Rodríguez‐solana R, Esteves E, Mansinhos I, Gonçalves S, Pérez‐santín E, Galego L, Romano A. 2021. Influence of elaboration process on chemical, biological, and sensory characteristics of European pennyroyal liqueurs. Journal of the Science of Food and Agriculture. 10.1002/jsfa.11043Grupos de Investigação MED: Ciência e Tecnologia dos Alimentos Genética Vegetal e Biotecnologia