
Rui Mariano Sousa da Cruz
Ciência e Tecnologia dos Alimentos, Integrado no MED
Ciência e Tecnologia dos Alimentos
Integrado no MED
Sobre
Investigação Actual
- Films and Coatings
- Food Packaging
- Food Waste Recovery
- Smart Packaging
- Bioactive Natural Compounds
- Biopolymers
Interesses de Investigação
- Development of New Products
- Food Preservation
- Quality Kinetics
- Food Processing
- Food Shelf-life
- Emerging Technologies
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Publicações
Categoria | Publicação |
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Revistas com Arbitragem Cientifica e Indexadas | Lima AR, Gama F, Castañeda-Loaiza V, Costa C, Schüler LM, Santos T, Salazar M, Nunes C, Cruz RMS, Varela J, Barreira L. 2021. Nutritional and Functional Evaluation of Inula crithmoides and Mesembryanthemum nodiflorum Grown in Different Salinities for Human Consumption. Molecules 26:4543. 10.3390/molecules26154543Grupo de Investigação envolvido: Ciência e Tecnologia dos Alimentos |
Revistas com Arbitragem Cientifica e Indexadas | Khubber S, Chaturvedi K, Taghi GSM, Cruz RM, Lorenzo JM, Gehlot R, Barba FJ. 2020. Non-conventional osmotic solutes (honey and glycerol) improve mass transfer and extend shelf life of hot-air dried red carrots: Kinetics, quality, bioactivity, microstructure, and storage stability. LWT 131:109764. DOI:10.1016/j.lwt.2020.109764Grupo de Investigação envolvido: Ciência e Tecnologia dos Alimentos |